Home

Verbreed je horizon

De bedoeling van een buitenlandse stage is dat jij als student internationale ervaring opdoet en je leert handhaven in andere gebieden en bedrijfsculturen. Deze ervaring geeft je tijdens je zoektocht naar je eerste baan net dat streepje voor op andere sollicitanten. Bedrijven (ook de kleinere!), instellingen en overheidsinstanties hebben immers te maken met mondiale kennisontwikkeling en internationale regels, markten en klanten.

Persoonlijke ontwikkeling

Het bedrijfsleven (en de publieke sector) in Suriname is qua organisatie, technologie en cultuur totaal verschillend van Nederland. Verwacht geen "aangeharkte tuin" zoals je in Nederland gewend bent. Stage lopen in Suriname betekent een speciaal soort werkervaring opdoen in een tropische omgeving, flink improviseren, uitdagingen aangaan en hindernissen nemen.Ook is het belangrijk zelf gemotiveerd te zijn en de bereidheid te hebben er wat moeite voor te doen. Samen met je opleiding stel jij je leerdoelen vast. Het is dus een serieuze onderneming!

Ver van huis en tegelijk dichtbij door de nauwe banden die Nederland heeft met Suriname (de officiële taal is Nederlands) komt er toch, net als bij andere stages in het buitenland, heel wat kijken bij het regelen ervan en wij kunnen jou daarbij helpen.